Kezelések hatása

 S.I.- terápia:

Az SI-terápia alapja az AKA japán gerinckezelés.

  

Japánban az orvosok arra jutottak, hogy a derékfájdalmak több mint 90%-ban az SI ízület (csípő-keresztcsonti ízület) működési zavara miatt alakulnak ki. Ez az ízület mindösszesen 2-3 mm-t képes mozdulni, így akár már egy rossz mozdulat hatására is beszűkülhet az ízületi mozgás, ami igen erős és hosszan tartó fájdalommal jár. A japán orvosok úgy vélik, hogy az erre használható kezelés (AKA japán gerinckezelés) hatékonyságának alapja, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. A kezelés kifejlesztője, Hakata professzor szerint az esetek többségében az SI ízület blokkja okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. Az SI-terápia kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.

Fájdalommentes technika a fájdalommentes napokért. Finom apró mozgások,ringatás,szétválasztás hatására,azonnal könnyedebb lesz a mozgás,fájdalom jelentősen csökken,vagy megszűnik.

Mikor érdemes ezt a technikát alkalmazni?

– lumbágó

– isiász

– gerincsérv

-állandó tompa fájdalom

– sok az ülőmunka ….stb

Hogyan történik ?

A Vendég kényelmes nadrágban,pólóban van, mozgás állapot felmérés után oldalt fekve alkalmazza a masszőr a technikát, majd következik egy vissza tesztelés,ahol kiderül hol maradt még fájdalom, ennek tükrében folytatódik a további technika alkalmazása,vagy lazító masszázs és köpölyözés. A legvégén ismét teszt,ha még van fájdalom akkor még köpöllyel egy kis mozgás következik.

Ha Ön is derékfájással küzd,foglaljon online időpontot Budapestre vagy Ózdra

https://kepesandi.booked4.us

Masszázs

 

Manapság a stressz egyre több fizikai panaszt vált ki és sok betegségnek fő okozója. Sokan nem tudják kezelni a stresszt, de egy masszázs ebben is segíthet. Segít a kellő ellazulásban, a stressz izomban tárolt feloldásában. A masszázs nem csak a bőrt, az izmot és a vérkeringést frissíti fel, de nyugtató hatást fejt ki az idegrendszerre is ezzel ellensúlyozva a negatív válaszreakciókat ( betegségeket pl fejfájás,vérnyomás)

A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami nyugodt, tehermentes éjszakát biztosít. Ennek következtében mélyebb és egyenletes lesz a légzés, alacsonyabb lesz a vérnyomás.

A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul ( SPORT esetében kifejezetten hatásos ), az anyagcseretermékek kiürülését felgyorsítja. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

A masszázs kitágítja a bőr kapilláris ereit ezzel növeli a sejteket tápláló anyagok felvételét és segít a méreganyagok eltávolításában. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel segítve a bőr megújulását. A fokozott vérkeringés biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat, így maradhat a bőr feszes, rugalmas és gyönyörű.

A masszázs hatására

 • mérséklődik vagy megszűnik a fájdalom
 • élénkül a vérkeringés
 • gyorsul a sejtek anyagcseréje
 • fokozódik a nyirokkeringés
 • optimalizálódik a vérnyomás és a pulzus
 • egyenletessé válik a légzés
 • nő az oxigénellátottság
 • vérbőség alakul ki
 • emelkedik a test hőmérséklete
 • az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felületéről
 • nő a bőr rugalmassága, feszessége
 • növekszik a szövetek tápanyag ellátottsága
 • lassulnak az öregedési folyamatok
 • nő az izomzat teljesítőképessége
 • megszűnik az izomfáradtság
 • erősödik a szervezet ellenálló képessége

Talpreflex-masszázs az egészségéért

A talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését és visszaszerzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom.) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat.

Köpölyözés

 

A köpölyt harang alakú búraként vagy üvegcsészeként kell elképzelnünk. A köpölyözés során vákumos szívóhatás keletkezik. Ennek hatására a test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér, a köpöly alatt a bőr kimagaslik és a vérbőség hatására élénkpiros lesz. Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik, beindul a méregtelenítés. A kötőszövetek megtisztulnak a felhalmozódott salakanyagoktól, majd a vese irányába távoznak.

A köpölyözést többnyire a háton szokták végezni. Itt nem csak a vérkeringés javítása a cél, a háton az ún. Head-féle zónákat is aktiválják a vákuumkezeléssel. Ezek – a hivatalos orvoslás által is elismert reflexzónák – kapcsolatban állnak a belső szervekkel, így rajtuk keresztül hatni lehet rájuk: például a májra, a szívre, az epehólyagra vagy a tüdőre.

A vákuum tehát nem csak a felhelyezett üveg szűkebb helyén fejti ki hatását, ezért köpölyözéssel sikeresen lehet kezelni fáradtságot, migrént, magas vérnyomást, de az asztma és a reuma is jól reagál erre a gyógymódra.

FDM terápia

Mi az FDM?

FDM egy igen új és különösen hatékony mozgásterápiás eljárás, amit az amerikai sürgősségi orvos Steven Typaldos D.O. fejlesztett ki és amit ma már az egész világon egyre szélesebb körökben alkalmaznak. Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak . Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

Az FDM jelen pillanatban a legsikeresebb manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális(belső szervi ) panaszok kezelése terén is.

Fascia egy rejtélyes és sokoldalú szövet a bőr alatt, amely összeköti egymással sejtjeinket, szerveinket és mindenhol megtalálható. Mivel összeköti egymással szerveinket, szervrendszereinket, így funkcionális és strukturális zavarok, a mozgáskorlátozottság, neurológiai panaszok, a fájdalom minden esetben kapcsolatban állnak a fascia rendszerrel, annak állapotváltozásával. A rendszer helyreállítását követően azonban a panaszok, a zavarok eltűnnek, vagy jelentősen csökkenek. Disztorziók, letapadások a szövetben, inaktivitás miatti strukturális átalakulások fájdalmat, izomerő csökkenést és a testrésztől távolabb jelentkező panaszokat tudnak okozni. Többek között ezen az összefüggésen alapul a rendkívül hatékony Fascia Disztorziós Modell (FDM terápia) is.

 

Reiki energia

 

A Reiki-Életenergia kezelés energiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait. Serkenti a méregtelenítési folyamatot, javítja az anyagcserét, segíti és gyorsítja a regenerációt. Mozgásba hozza a test energiáit, kimerültség esetén helyreállítja a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a gyógyító reak­ciókat. Kiegészíti, harmonizálja a természetes gyógymódokat, csökkenti a gyógyszerek, orvosi kezelések mellékhatásait, sérülések, csonttörések, műtétek után pedig gyorsítja a regenerációt.

A Reiki kezelés központjában mindig a beteg áll. Hathatunk a problémás szervre, az immunrendszerre, a szabályozásra (idegi, hormonális). A Reiki nem csupán a szervezet anatómiai, biokémiai szerkezetében, biológiai, élettani funkcióiban hoz létre változásokat. Miközben segíti a szervezet regenerálódását, beindítja az öngyógyító mechanizmusokat, egyidejűleg lelki, szellemi szinteken is hat.

A Reiki tehát holisztikus és pszichoszomatikus, vagyis az emberre a test-lélek-szellem egységében hat. Fokozott stresszterhelés esetén segíti az ellazulást, az idegrendszer harmóniájának helyreállítását. A Reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, működését mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg, minden betegségre alkalmazható.

A Reiki az egészséges ember számára is sok pozitívummal rendelkezik. A test egészében feloldód­nak a blokkok, energiák szabadulnak fel, oldódik a stressz, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak a testi-lelki működések.

 

VIBRÁCIÓS TRÉNER ( csak Ózdon )

 

A vibrációs tréner  – a vibráló felületen állva, a billenéseket érzékeli az agy és reflexes izom összehúzódások sorozatát váltja ki – alaposan megdolgoztatja az izmokat anélkül, hogy látványos mozdulatokat végeznénk.

A készülékkel végzett rendszeres tréninggel javítható a fizikai kondíció, erősíthetők az izmok. Kiváló hatású csontritkulásban és mozgásszervi rehabilitációban, különösen a műtétek utáni (pl. protézis beültetés, ízületi szalagműtét) felépülést segíti. Alkalmazható az egyensúlyi rendszert érintő problémák (pl. stroke utáni állapot) rehabilitációjára. Az edzések hatására javul a végtagi keringés, így enyhe nyirokkeringési zavarban, visszeres fájdalom és érelmeszesedés esetén is kedvező. Néhány szépségápolási célra (pl. narancsbőr elleni védekezés) is bevethető. Rendszeres használata esetén a fokozott izommunka több energiát igényel, így ha odafigyel az étkezésre (edzés után nem eszik többet, mint korábban), akkor csökkenthető a testsúly is!

A vibrációs tréner további előnyei:

 • a rövid edzésidővel időt takaríthat meg
 • nem terheli meg az ízületeket és a szívet
 • javítja a nyirok és a vérkeringést, növeli az oxigén ellátottságot
 • segíti az optimális egészségi állapot megőrzését
 • hatékonyan mozgatja át a testet (de nem helyettesíti a sportolást)
 • nagy túlsúllyal is biztonságosan használható
 • csökkenti a mozgásszervi eredetű fájdalmakat
 • növeli az izomerőt és az izomtónust
 • javítja egyes inkontinencia típusok tüneteit (a medencefenéki izmok erősítése révén)
 • fokozza a hajlékonyságot
 • rendszeres használatával jobb anyagcsere, súlyvesztés érhető el
 • segít csökkenteni a narancsbőrt (megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel mellett)
 • alkalmas bemelegítésre, levezetésre, rehabilitációra, az izmok ellazítására
 • alkalmas mozgás helyettesítésére, amikor a hagyományos sportolás gyakorlása valamilyen oknál fogva ki van zárva
 • használatával jobb lesz az egyensúlyérzéke, a koordinációja
 • a jobb fizikai állapot jobb életminőséget biztosít

Mikor jelennek meg a kedvező hatások?

Tudnia kell, hogy 1-2 vibrációs tréningnek nincs érzékelhető hatása (ugyanúgy, ahogy bármely típusú edzés esetén). A kívánt eredmények csak rendszeres (legalább heti 3-4) használat és minimálisan 2-3 hónap idő után válnak láthatóvá, érzékelhetővé.

Ez történik, amikor rááll a vibrációs gép mozgó-billegő padjára:

 • sorozatos egyensúlyvesztés következik be
 • aktivizálódik a központi idegrendszer
 • az agy utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra
 • az izomzat automatikusan ellentart
 • a helyzetmegtartó reflexek működésbe lépnek
 • mindez pedig jelentős izommunkát eredményez

.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha szeretnél értesülni aktuális képzéseinkről, eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál!