Reiki energia 

Mi a Reiki és a Reiki kezelés?

 

A Reiki japán eredetű kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer, melynek legkönnyebben megtapasztalható formája a reiki kezelés, mely az energiagyógyászat egyik legismertebb formája. Mikao Usui japán szerzetes dolgozta ki a módszert az 1920-as évek elején. A Reiki kezelés egy szelíd technika természetes öngyógyító rendszerünk aktiválására, a fizikai és az energetikai blokkok feloldására, valamint az ellazult és harmonikus állapot elősegítésére.

 A Reiki energia hatásai

 

A Reiki-Életenergia kezelés energiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait. Serkenti a méregtelenítési folyamatot, javítja az anyagcserét, segíti és gyorsítja a regenerációt. Mozgásba hozza a test energiáit, kimerültség esetén helyreállítja a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a gyógyító reakciókat. Kiegészíti, harmonizálja a természetes gyógymódokat, csökkenti a gyógyszerek, orvosi kezelések mellékhatásait, sérülések, csonttörések, műtétek után pedig gyorsítja a regenerációt.

A Reiki kezelés központjában mindig a beteg áll. Hathatunk a problémás szervre, az immunrendszerre, a szabályozásra (idegi, hormonális). A Reiki nem csupán a szervezet anatómiai, biokémiai szerkezetében, biológiai, élettani funkcióiban hoz létre változásokat. Miközben segíti a szervezet regenerálódását, beindítja az öngyógyító mechanizmusokat, egyidejűleg lelki, szellemi szinteken is hat.
A Reiki tehát holisztikus és pszichoszomatikus, vagyis az emberre a test-lélek-szellem egységében hat. Fokozott stresszterhelés esetén segíti az ellazulást, az idegrendszer harmóniájának helyreállítását. A Reiki minden egyes emberre egyéni hatást fejt ki, működését mindig a kezelt személy szükségletei határozzák meg, minden betegségre alkalmazható. A Reiki az egészséges ember számára is sok pozitívummal rendelkezik. A test egészében feloldódnak a blokkok, energiák szabadulnak fel, oldódik a stressz, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak a testi-lelki működések.

 

A Reiki kezelés menete

 

A terápia felöltözve, utcai ruhában történik – elég csak a szoros övet meglazítani – hogy kényelmesen el tudj lazulni. Általában egy rövid beszélgetéssel kezdünk, melyben elmondod mire szeretnéd a reiki kezelést és elmondom mire számíthatsz a kezelés során. Ha valamilyen kérdésed lenne, ezekre is kapsz választ mielőtt elkezdjük.
Maga a kezelés történhet masszázságyon fekve, de akár széken ülve is. A fő szempont a Te kényelmed illetve a kezelt probléma specifikussága. Az energia adása legtöbbször az érintett területek érintésével, a kéz fölé helyezésével történik. Nincs szükség mentális erőfeszítésre, sőt előkészületekre sem. A kezelés alatt csak behunyt szemmel kényelmesen lazulj el, miközben fogadod az energia kezelést, mely egy mély ellazultban fog eljuttatni.
A reiki kezelés során nagy szerephez jut a finom érzékelés és az intuíció, mely során a terapeuta képes érzékelni az energetikai blokkokat és a felgyülemlett toxinokat és azokat célzottan feloldani. Először a fej, majd a test elülső később a hátsó része kerül energetizálásra, lefedve az egész testet. Célzott területekre és problémákra is adható kezelés. A reiki kezelés mindig személyre szabott, ezért általában nincs két azonos kivitelezési mód.

 

Kezelési helyszínek:

 

GerincHarmónia Stúdió Ózd: 3600 Ózd, József Attila út 31. 2/4.

GerincHarmónia Eger: 3300, Eger, Trinitárius u. 2.

Időpontfoglalás

Érezd magad újra jobban, nem kell tovább együtt élned a fájdalommal! Szeretettel várunk, foglalj időpontot MOST!

Időpontot foglalok

Kérdésed van? Olvasd el a Masszázs etikett-ben összefoglalt kérdéseket és válaszokat.

 

Más kérdésed lenne? Írj nekünk a gerincharmonia@gmail.com email címre!

 

Inkább telefonon keresnél minket? Keress minket a 70/429-76-11-es telefonszámon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha szeretnél értesülni aktuális képzéseinkről, eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Sikeresen feliratkoztál!