Ki is vagyok én…

 

Masszőr igen…ezt mindenki tudja,de ember ugyan úgy ,mint más…Az életem nagy részét kitölti a hivatásom,mely nem munka számomra. Egy fantasztikus lehetőség,hobby ,szerelem,hogy megváltoztassam embertársaim életét,hogy fájdalom mentesítsem őket.

Az életem része a mozgás is. Szerencsére lányaim ,3 gyönyörű mozgékony csemetém 23 éve a tánc szerelmesei, s engem is megfertőztek, így a 7 éve rendszeres mozgásból  ,az első 4 év a hip hop tánc tanulással telt.

Imádok táncolni,nem számít az életkor, a zene magával ragad,életre kelt,minden porcikámban érzem a zene lüktetését.A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohasem lehet elég.

“A táncban megtanulunk szavak nélkül, a test, a lélek, érzelmeink, nőiségünk finom nyelvén kommunikálni.” – Lukianosz

2022.09.30.-án jótékonysági bált szerveztek…naná ,hogy én is részt vettem. Ki nem hagytam volna,az Iron Angels edzőcsapat hölgyeivel mi is emeltük az est színvonalát.

 

Hogyan is alakult ki a fájdalom?…

 

Tehát a bál…..Izgalommal ,lelkesen készültem,szekrény előtt állva,dobálva ki a ruhákat….a szokásos gondolat..”nincs egy göncöm se…:) „

 Fekete a kedvenc színem,így végül egy szoknya és selyemblúzra esett a választás. Természetesen ilyenkor magas sarkú lábbelit illendő felhúzni. Közismert,hogy mindig sportos öltözékben ugrok be a kocsiba és abból ki….nem vagyok hozzá szokva a „csinihez”. Igaz a táskámban megbújt a lapos cipő is. De mikor megszólalt a zene,az imádott Cocktail Partyzenekar,azonnal a táncparketten találtam magam,így nem is jutott eszembe cipőt váltani. Nagy hiba volt…hamar megfájdult a bal lábam,ami jelezte,azonnal válts laposra!….késő volt….ezzel indult a kálváriám…….

 

Mozgásszervi panasz,avagy a belszervek okozta fájdalom

 

A bal lábam fájdalma egyre erősödött,de a tánc szeretete elnyomta a fájdalmat,szárnyaltam a táncparketten….másnap arra ébredtem,hogy az ágy nyugalom nem segített. Gondoltam megerőltettem,pár nap és rendbe jön. A fájdalom egyre erősebb volt,égő húzó fájdalom,flexios mozgásokra erősödött. Ez szakmai szemmel nézve,bizony talpi részen pár darab Trigger Band ( TB ) fascialis disztorzió. Kénytelen voltam magam megvizsgálni. Találtam calcaneus területén continuum disztorziókat ( CD ). A terület ödémás is volt,érintésre is fájt. Állni ,menni is fájdalmas volt.Kezelésbe vettem magam FDM protokoll szerint…pici javulás,de visszajött a fájdalom.

Az idő telt, a fájdalom maradt,sőt inkább erősödött…így bejelentkeztem Angyal Judit kolléganőmhöz. Többször is jártam nála. Juditka imád FDMezni 🙂 ,hiszen én tudom,hogy maga a kezelés nagyon tud fájni,hiszen bele a fájdalomba nyúl a terapeuta, s így engem bátran tud „gyilkolászni” 🙂

Sajnos,eredmény viszont ideig óráig tartott ,mindig visszatért a fájdalom. Már nehezemre esett állni a masszázs asztal mellett,így sokszor felemeltem a lábam.. ekkor megbeszéltük Juditkával itt más lesz,nem kötőszöveti az elváltozás,nem a húzódás áll a probléma mögött.

Talpreflexológia szerint a női nemi szervek területét is érintette a fájdalmam,innen indult ki és húzódott a talp irányába.

Szó mi szó,már benne vagyok…/no nem a TV ben 🙂 / a korban,így az a bizonyos „banyakór” engem is elért. Igazából 8 hónapig nem volt már menstruációm. A Fájdalmam szeptember 30- án kezdődött,valószínű a tánc ,a megerőltetés miatt kezdett el fájni,de 2 hét múlva október közepén ismét „nagylány lettem,de nem a teljes normál módon. Mindeközben a lábam egyre jobban fájt,már nem volt értelme kezelni…majd novemberben ismét beköszöntött a piros betűs ünnep,de ezúttal ragaszkodott szerény személyemhez.

Ez már nem tréfa…elmentem hát orvoshoz,aki azonnal kórházra ítélt, abrasio….altatásban.

 

 Hogyan alakult a fájdalom a kisműtét után?

…..kórházi felvételt intézve,papírkitöltés,covid teszt….mindez ülve…s így is a talpamban ,sarkamban óriási hasítások cikáztak végig…majd az altatásból felébredve,mozgattam a lábaim,próbáltam életre kelni 🙂 , s közben arra lettem figyelmes,hogy a mozgatás ellenére nincs hasítás…elkezdtem tudatosan flexiokat  csinálni,hasítás nincs…felkeltem,rá álltam,úgyse…megnyomkodtam,keresve a CD distorziókat,de nem jelzett a lábam…

Írtam is kolléganőnek,hogy ez hihetetlen,azonnal ,ahogy megszűnt a belszervben , a méhemben a felhalmozódott nyálkahártya,ami nem odavaló,ami irritálta a testem , azonnal lecsökkentette a fájdalmam 80 %-át. 2 nap múlva pedig további 10 % fájdalom csökkenés következett.

TEHÁT A SAROK ÉS ABBÓL HÚZÓDÓ TALPI FÁJDALOM OKA A MÉH ELVÁLTOZÁSA !!!

LEGYEN EZ TANULSÁG KOLLÉGÁNAK ÉS PÁCIENSNEK EGYARÁNT

Keressetek bátran panaszaitokkal…Több mint masszázs amit tudunk nyújtani. Különböző technikákkal szüntetjük meg a fájdalmat,illetve tudjuk eldönteni mikor van szükség tovább küldeni.

Illetve 2023 as évre meg van a következő terv : BELSZERVI TERÁPIÁK TANULÁSA,hogy  tudjunk segíteni,amennyiben a mozgásszervi panaszok mögött viscera distorzió  keresendő

 

Bejeletkeznél egy relaxáló vagy rehabilitáló svédmasszázs kezelésre? Ahol különböző technikákat alkalmazok : S.I-terápia,FDM-terápia, Hegkezelés, Köpöly terápia ,Ínrakás.

Kattints ide: https://gerincharmonia.booked4.us