Több mint masszőr

 

Ma már tudom, hogy Masszőrnek lenni hivatás…Hogy is jutottam idáig? Már gyermekkoromban éreztem a bennem lévő segíteni vágyást. Gyermekkoromtól asztmás vagyok, ami sok kórházi tartózkodást vont maga után, ahol belepillanthattam a nővérek, orvosok munkájába, s elhatároztam én is követem példájukat. Szerettem volna gyermek orvos-tüdőgyógyász lenni, de az élet teljesen más irányba kanyarította sorsom, így lettem mérlegképes könyvelő. 2008-ban mégis nagyot fordult velem a világ, beiratkoztam egy frissítő masszőr tanfolyamra, ami annyira magával ragadott, rájöttem így is tudok segíteni, s innentől nem volt megállás…. Egymás után végeztem el a különböző tanfolyamokat, képzéseket, iskolákat, rájöttem ugyanis, hogy ez a gyerekkori álom igazi beteljesítése: a segítő szakma. A masszázson és a továbbképzéseken elsajátított technikákon keresztül rengeteg embernek tudtam segíteni, ma is nap mint nap enyhíthetem fájdalmaikat, javíthatom életminőségüket. Fantasztikus érzés látni a masszázs-kezelések után az arcokat, a mosolyt, a nem fáj érzést, ez jelenti számomra a beteljesedést, – egy gyermekkori álom valóra váltását –, egy hivatást. A gondoskodás és szeretet a világon a leghatalmasabb erő!
A szeretet a leghatalmasabb és mégis a legkevésbé ismert energia a világon. A szeretet olyan elem, ami fizikailag láthatatlan, mégis épp olyan valóságos, mint a levegő vagy a víz. Cselekvő, élő, mozgásban lévő erő…hullámok és áramlatok formájában terjed, akárcsak az óceán.„ (Rhonda Byrne) A segítő hivatásban való elmélyedés egy élethosszig tartó elkötelezettség és folytonos tanulás, ezért folyamatosan képzem magam, bővítem a Harmónia Stúdió szolgáltatás-és oktatás repertoárját.

 

Nem kell a fájdalommal együtt élni

 

Ez lett a jelmondatom és ahogy egyre több technikát megtanultam egyre inkább örömmel töltött el a tudat, hogy a legkülönbözőbb fájdalmakra, panaszokra ismerem a megoldást, sőt a különböző terápiák kombinálásával egyre rövidebb idő alatt képes vagyok megszüntetni a fájdalmak okát. Külön öröm számomra, hogy a hozzám hasonló, segíteni vágyó emberek számára is átadhatom mindezt a tudást tanfolyamaimon. A legügyesebb hallgatóim részére pedig kidolgozás alatt van munkalehetőség is a Harmónia Stúdió keretein belül. Fontos számomra az utánpótlás képzés és a friss szakmai tudással rendelkező masszőrök támogatása.

 

Miért, mikor, kinek ajánlom a svédmasszázst?

 

A svéd masszázs egy svéd vívómester, Pehr Henrik Ling nevéhez fűződik. Ő elsősorban a sportolói támogatására fogalmazta meg a masszázs alapfogásokat. A svéd masszázs lazít, tonizál, bemelegít. Ezen fogásokat alkalmazzák a gyógymasszőrök is!

Miért ajánlom?

-mert fájdalmat csillapít
-mert adhéziókat old
-mert stressz csökkentő hatása van
-mert mozgás tartományod újra a régi lehet

Mikor ajánlom?

-ha trauma érte a tested
-ha nem mozog tested úgy, mint illene
-ha régóta fennálló panaszaid vannak, amire nem találják a megoldást
-ha szédülsz, fáj a fejed-
-ha csak úgy ÉN időre vágysz…….és sorolhatnám

Kinek ajánlom?

Erre nagyon könnyű lenne válaszolni ….MINDENKINEK!!…..DE NEM ÍGY VAN…
Vannak esetek, amikor nem szabad masszírozni, terápiákat alkalmazni, ezeket szigorúan be kell tartani!

Maga a masszázs csecsemő kortól egészen öreg korig alkalmazható figyelembe véve a szabályokat. Ezért fontos a kikérdezés. A masszőr nem kíváncsiskodni szeretne a Vendég életéről, hanem minden egyes kérdésnek fontos jelentősége van a Vendég életéért. Tapasztalat, hogy Vendégek nem szívesen vallanak be egészségi állapotukról mindent, pedig a válasz életet ment.

 

Kényeztetés testnek és léleknek

 

A svédmasszázs a relaxáláson túl kondicionál, állapotot javít. Ez esetben masszázs után izomláz szerű fájdalom jelentkezik, mely 2 nap múlva elmúlik, és akkor érezhető a fájdalom csökkenés vagy akár megszűnése is.

Hogy néz ki egy svédmasszázs kezelés? A masszőr először bekeni olajjal, majd körkörös mozdulatokkal bemelegíti a hátat. Ezután jön a dörzsölés, amit teljes tenyérrel majd újbegyekkel végez. Ezután az izmok fellazítása következik intenzív fogással, gyúrás, majd ütögetés. Ez a fajta masszázs amellett, hogy energetizálja a testet és a lelket, hozzájárulhat mozgásszervi panaszok enyhítéséhez, izomfájdalmak javulásához is.

Bejeletkeznél egy relaxáló vagy rehabilitáló svédmasszázs kezelésre? Kattints ide: https://kepesandi.booked4.s

Szeretnéd megtanulni a svédmasszázs technikáját, az állapotfelmérést és a teljes test szakszerű kezelését? Olvass további információkat és jelentkezz aktuális képzésünkre: https://gerincharmonia.hu/masszazstanfolyam/